Cadmium in Cacao: ‘From Soil to Bar’ the Journey of Cadmium at a Farm Level
Cadmium (Cd) is a non-nutritive element present across the earth. In cacao crops from South America, Cd has become one of the biggest challenges due to its flux from soils, and due to the enriched content of this metal, it makes its way into the beans and finally affects the chocolate quality. Thi...
Autores principales: | Bravo, Daniel, Santander , Margareth, Rodríguez, Jader, Escobar, Sebastian |
---|---|
Formato: | article |
Lenguaje: | Inglés |
Publicado: |
Research Square
2024
|
Materias: | |
Acceso en línea: | https://www.researchsquare.com/article/rs-199662/v1 http://hdl.handle.net/20.500.12324/40167 https://doi.org/10.21203/rs.3.rs-199662/v1 |
Ejemplares similares
-
Modelo productivo de cacao: cosecha y poscosecha del cacao
Publicado: (2024) -
Guía técnica para el cultivo de cacao en los municipios Nilo y Yacopí (Cundinamarca)
Publicado: (2025) -
¿Qué es el cadmio y por qué es importante en el cultivo de cacao?
por: Bravo, Daniel, et al.
Publicado: (2021) -
Implementación de la fertilización integrada en Convención, Norte de Santander
Publicado: (2025) -
Fundamentos de la fertilización del cultivo de cacao
Publicado: (2025)