Efectos de N, P y K en el contenido y producción de proteína en el sorgo para grano (Sorghum bicolor) en solución nutritiva

Effects of N, P and K on protein contents and protein production of grain sorghum. The experiment was designed to study the effects of nitrogen, phosphorus and potassium defficiences on protein contents of 5 grain sorghum cultivars, in nutrient solution. Sorghum cultivars presented different resp...

Full description

Bibliographic Details
Main Authors: Rosolem, C.A, Malavolta, E, Machado, J.R, Nakagawa, J.
Format: Artículo
Language:Portugués
Published: Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA) 2022
Subjects:
Online Access:https://repositorio.catie.ac.cr/handle/11554/12167
id RepoCATIE12167
record_format dspace
spelling RepoCATIE121672022-12-03T17:25:37Z Efectos de N, P y K en el contenido y producción de proteína en el sorgo para grano (Sorghum bicolor) en solución nutritiva N, P and K effects on protein production and content in grain sorghum (Sorghum bicolor) in nutrient solution Efeitos de nitrogenio, fósforo e potássio no teor e producao de proteina pelo sorgo granífero (Sorghum bicolor) em solucao nutritiva. Rosolem, C.A Malavolta, E Machado, J.R Nakagawa, J. SORGHUM BICOLOR FOSFORO SORGHUM BICOLOR PHOSPHORUS Sede Central Effects of N, P and K on protein contents and protein production of grain sorghum. The experiment was designed to study the effects of nitrogen, phosphorus and potassium defficiences on protein contents of 5 grain sorghum cultivars, in nutrient solution. Sorghum cultivars presented different responses to nutrient stress and the nutrient effects were more important on grain production than on protein contents of the grains. Efectos del N, P y K sobre los contenidos de proteína y la producción de proteína del sorgo de grano. El experimento se diseñó para estudiar los efectos de las deficiencias de nitrógeno, fósforo y potasio sobre los contenidos proteicos de 5 cultivares de sorgo en grano, en solución nutritiva. Los cultivares de sorgo presentaron diferentes respuestas al estrés nutricional y los efectos de los nutrientes fueron más importantes en la producción de grano que en los contenidos proteicos de los granos. 2022-12-02T21:18:34Z 2022-12-02T21:18:34Z 1981-04 Artículo https://repositorio.catie.ac.cr/handle/11554/12167 openAccess pt Turrialba; Vol. 31, no. 2 6 páginas application/pdf Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA)
institution Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanza
collection Repositorio CATIE
language Portugués
topic SORGHUM BICOLOR
FOSFORO
SORGHUM BICOLOR
PHOSPHORUS
Sede Central
spellingShingle SORGHUM BICOLOR
FOSFORO
SORGHUM BICOLOR
PHOSPHORUS
Sede Central
Rosolem, C.A
Malavolta, E
Machado, J.R
Nakagawa, J.
Efectos de N, P y K en el contenido y producción de proteína en el sorgo para grano (Sorghum bicolor) en solución nutritiva
description Effects of N, P and K on protein contents and protein production of grain sorghum. The experiment was designed to study the effects of nitrogen, phosphorus and potassium defficiences on protein contents of 5 grain sorghum cultivars, in nutrient solution. Sorghum cultivars presented different responses to nutrient stress and the nutrient effects were more important on grain production than on protein contents of the grains.
format Artículo
author Rosolem, C.A
Malavolta, E
Machado, J.R
Nakagawa, J.
author_facet Rosolem, C.A
Malavolta, E
Machado, J.R
Nakagawa, J.
author_sort Rosolem, C.A
title Efectos de N, P y K en el contenido y producción de proteína en el sorgo para grano (Sorghum bicolor) en solución nutritiva
title_short Efectos de N, P y K en el contenido y producción de proteína en el sorgo para grano (Sorghum bicolor) en solución nutritiva
title_full Efectos de N, P y K en el contenido y producción de proteína en el sorgo para grano (Sorghum bicolor) en solución nutritiva
title_fullStr Efectos de N, P y K en el contenido y producción de proteína en el sorgo para grano (Sorghum bicolor) en solución nutritiva
title_full_unstemmed Efectos de N, P y K en el contenido y producción de proteína en el sorgo para grano (Sorghum bicolor) en solución nutritiva
title_sort efectos de n, p y k en el contenido y producción de proteína en el sorgo para grano (sorghum bicolor) en solución nutritiva
publisher Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA)
publishDate 2022
url https://repositorio.catie.ac.cr/handle/11554/12167
work_keys_str_mv AT rosolemca efectosdenpykenelcontenidoyproducciondeproteinaenelsorgoparagranosorghumbicolorensolucionnutritiva
AT malavoltae efectosdenpykenelcontenidoyproducciondeproteinaenelsorgoparagranosorghumbicolorensolucionnutritiva
AT machadojr efectosdenpykenelcontenidoyproducciondeproteinaenelsorgoparagranosorghumbicolorensolucionnutritiva
AT nakagawaj efectosdenpykenelcontenidoyproducciondeproteinaenelsorgoparagranosorghumbicolorensolucionnutritiva
AT rosolemca npandkeffectsonproteinproductionandcontentingrainsorghumsorghumbicolorinnutrientsolution
AT malavoltae npandkeffectsonproteinproductionandcontentingrainsorghumsorghumbicolorinnutrientsolution
AT machadojr npandkeffectsonproteinproductionandcontentingrainsorghumsorghumbicolorinnutrientsolution
AT nakagawaj npandkeffectsonproteinproductionandcontentingrainsorghumsorghumbicolorinnutrientsolution
AT rosolemca efeitosdenitrogeniofosforoepotassionoteoreproducaodeproteinapelosorgograniferosorghumbicoloremsolucaonutritiva
AT malavoltae efeitosdenitrogeniofosforoepotassionoteoreproducaodeproteinapelosorgograniferosorghumbicoloremsolucaonutritiva
AT machadojr efeitosdenitrogeniofosforoepotassionoteoreproducaodeproteinapelosorgograniferosorghumbicoloremsolucaonutritiva
AT nakagawaj efeitosdenitrogeniofosforoepotassionoteoreproducaodeproteinapelosorgograniferosorghumbicoloremsolucaonutritiva
_version_ 1808116706164342784