Estudios fisiológicos sobre la floración del cafeto en las condiciones de India del Sur. 8. Número de yemas florales en relación al almidón de la madera de las ramas fruteras
A study was carried out during March, 1976, on the number of flower buds formed in relation to starch index of wood in secondary and tertiary branches of Coffea arabica L. cv 'S795' plants. There was a highly significant (1% level) positive correlation between the total number of flower bu...
Autores principales: | , |
---|---|
Formato: | Artículo |
Lenguaje: | Inglés |
Publicado: |
Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA)
2023
|
Materias: | |
Acceso en línea: | https://repositorio.catie.ac.cr/handle/11554/12421 |
id |
RepoCATIE12421 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
RepoCATIE124212023-11-27T18:08:24Z Estudios fisiológicos sobre la floración del cafeto en las condiciones de India del Sur. 8. Número de yemas florales en relación al almidón de la madera de las ramas fruteras Physiological studies on flowering in coffee [Coffea arabica] under South Indian conditions, 8: Number of flower buds in relation to wood starch of cropping branches Gopal, N.H Raju, K.I Coffea arabica||Coffea arabica||Coffea arabica||Coffea arabica Café||coffee||café||café Fisiología||physiology||undefined||physiologie Floración||flowering||floração||floraison Etapas de desarrollo de la planta||plant developmental stages||fase de desenvolvimento da planta||stade de développement végétal Contenido de carbohidratos||carbohydrate content||teor em hidratos de carbono||teneur en glucides Madera||wood||madeira||bois India||India||Índia||Inde Sede Central A study was carried out during March, 1976, on the number of flower buds formed in relation to starch index of wood in secondary and tertiary branches of Coffea arabica L. cv 'S795' plants. There was a highly significant (1% level) positive correlation between the total number of flower buds and the carbohydrate (starch) reserve in secondary as well as tertiary branches. The role(s) of external and internal factors other than starch indices in the formation of flower buds and their number are discussed in the light of existing knowledge on floral physiology in arabica coffe plants. 2023-11-26T15:38:24Z 2023-11-26T15:38:24Z 1978-10 Artículo https://repositorio.catie.ac.cr/handle/11554/12421 openAccess en Turrialba; Vol. 28, no. 4 4 páginas application/pdf Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA) |
institution |
Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanza |
collection |
Repositorio CATIE |
language |
Inglés |
topic |
Coffea arabica||Coffea arabica||Coffea arabica||Coffea arabica Café||coffee||café||café Fisiología||physiology||undefined||physiologie Floración||flowering||floração||floraison Etapas de desarrollo de la planta||plant developmental stages||fase de desenvolvimento da planta||stade de développement végétal Contenido de carbohidratos||carbohydrate content||teor em hidratos de carbono||teneur en glucides Madera||wood||madeira||bois India||India||Índia||Inde Sede Central |
spellingShingle |
Coffea arabica||Coffea arabica||Coffea arabica||Coffea arabica Café||coffee||café||café Fisiología||physiology||undefined||physiologie Floración||flowering||floração||floraison Etapas de desarrollo de la planta||plant developmental stages||fase de desenvolvimento da planta||stade de développement végétal Contenido de carbohidratos||carbohydrate content||teor em hidratos de carbono||teneur en glucides Madera||wood||madeira||bois India||India||Índia||Inde Sede Central Gopal, N.H Raju, K.I Estudios fisiológicos sobre la floración del cafeto en las condiciones de India del Sur. 8. Número de yemas florales en relación al almidón de la madera de las ramas fruteras |
description |
A study was carried out during March, 1976, on the number of flower buds formed in relation to starch index of wood in secondary and tertiary branches of Coffea arabica L. cv 'S795' plants. There was a highly significant (1% level) positive correlation between the total number of flower buds and the carbohydrate (starch) reserve in secondary as well as tertiary branches. The role(s) of external and internal factors other than starch indices in the formation of flower buds and their number are discussed in the light of existing knowledge on floral physiology in arabica coffe plants. |
format |
Artículo |
author |
Gopal, N.H Raju, K.I |
author_facet |
Gopal, N.H Raju, K.I |
author_sort |
Gopal, N.H |
title |
Estudios fisiológicos sobre la floración del cafeto en las condiciones de India del Sur. 8. Número de yemas florales en relación al almidón de la madera de las ramas fruteras |
title_short |
Estudios fisiológicos sobre la floración del cafeto en las condiciones de India del Sur. 8. Número de yemas florales en relación al almidón de la madera de las ramas fruteras |
title_full |
Estudios fisiológicos sobre la floración del cafeto en las condiciones de India del Sur. 8. Número de yemas florales en relación al almidón de la madera de las ramas fruteras |
title_fullStr |
Estudios fisiológicos sobre la floración del cafeto en las condiciones de India del Sur. 8. Número de yemas florales en relación al almidón de la madera de las ramas fruteras |
title_full_unstemmed |
Estudios fisiológicos sobre la floración del cafeto en las condiciones de India del Sur. 8. Número de yemas florales en relación al almidón de la madera de las ramas fruteras |
title_sort |
estudios fisiológicos sobre la floración del cafeto en las condiciones de india del sur. 8. número de yemas florales en relación al almidón de la madera de las ramas fruteras |
publisher |
Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA) |
publishDate |
2023 |
url |
https://repositorio.catie.ac.cr/handle/11554/12421 |
work_keys_str_mv |
AT gopalnh estudiosfisiologicossobrelafloraciondelcafetoenlascondicionesdeindiadelsur8numerodeyemasfloralesenrelacionalalmidondelamaderadelasramasfruteras AT rajuki estudiosfisiologicossobrelafloraciondelcafetoenlascondicionesdeindiadelsur8numerodeyemasfloralesenrelacionalalmidondelamaderadelasramasfruteras AT gopalnh physiologicalstudiesonfloweringincoffeecoffeaarabicaundersouthindianconditions8numberofflowerbudsinrelationtowoodstarchofcroppingbranches AT rajuki physiologicalstudiesonfloweringincoffeecoffeaarabicaundersouthindianconditions8numberofflowerbudsinrelationtowoodstarchofcroppingbranches |
_version_ |
1808117683671007232 |