Ethnobotanical Knowledge of Edible Plants Amongst Children from Two Rural Communities in Western Mexico
Ethnobotanical knowledge, also known as Local Ecological Knowledge (LEK), of edible plants includes identifying plants using local names and knowledge of specific preparations and ecological characteristics. We analyze children’s ethnobotanical knowledge of 107 species of edible plants in two rural...
Autores principales: | Alondra Flores, Silvia, Cuevas Guzmán, Ramon, Olvera Vargas, Miguel, Casanoves, Fernando, Olson, Elizabeth-Anne, y 14 autores más. |
---|---|
Formato: | Artículo |
Lenguaje: | Inglés |
Publicado: |
Springer
2023
|
Materias: | |
Acceso en línea: | https://repositorio.catie.ac.cr/handle/11554/12237 |
Ejemplares similares
-
Guía de exportación para los mercados estadounidenses : piña
por: Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA)
Publicado: (2019) -
Análisis de la gestión de la ejecución del Fondo de Desarrollo del Interior - FDI: lecciones aprendidas de la experiencia y propuestas: documento síntesis de conclusiones y propuestas
por: Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA)
Publicado: (2022) -
Manual técnico del cultivo del tomate Solanum lycopersicum
por: López Marín, Ligia Mayela
Publicado: (2017) -
Strengthening rural development capabilities of local governments in Costa Rica and Honduras
por: Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA)
Publicado: (2020) -
Support to the Development of Legal and Institutional Frameworks on Access to Genetic Resources and related Benefit Sharing and Traditional Knowledge in line with the CBD and its Nagoya Protocol in Venezuela
Publicado: (2025)