El rambután (Nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación
The chemical composition of seed, flesh (aril) and peal of rambutan (Wephelium lappaceum) is reported for three different stages of maturity. Some morphological characteristics which differences it from Litchi chinensis are pointed out The preservation of the pael-less fruit canned in syrup is also...
Main Authors: | , |
---|---|
Format: | Artículo |
Language: | Español |
Published: |
Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA)
2022
|
Subjects: | |
Online Access: | https://repositorio.catie.ac.cr/handle/11554/11915 |
id |
RepoCATIE11915 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
RepoCATIE119152022-08-27T16:59:04Z El rambután (Nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación Rambutan (Nephelium lappaceum); the chemical composition of the fruit and its preservation. Ortíz, A.J Cordero, O.L. RAMBUTAN COMPOSICION QUIMICA ETAPAS DE DESARROLLO DE LA PLANTA FRUTAS Sede Central The chemical composition of seed, flesh (aril) and peal of rambutan (Wephelium lappaceum) is reported for three different stages of maturity. Some morphological characteristics which differences it from Litchi chinensis are pointed out The preservation of the pael-less fruit canned in syrup is also reported. Se informa de la composición química de la semilla, la pulpa (arilo) y la cáscara del rambután (Wephelium lappaceum) en tres fases diferentes de maduración. Se señalan algunas características morfológicas que lo diferencian de Litchi chinensis. También se informa sobre la conservación de la fruta sin cáscara enlatada en almíbar. 2022-08-26T04:41:08Z 2022-08-26T04:41:08Z 1984-04 Artículo https://repositorio.catie.ac.cr/handle/11554/11915 openAccess es Turrialba; Vol. 34, no. 2 4 páginas application/pdf Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA) |
institution |
Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanza |
collection |
Repositorio CATIE |
language |
Español |
topic |
RAMBUTAN COMPOSICION QUIMICA ETAPAS DE DESARROLLO DE LA PLANTA FRUTAS Sede Central |
spellingShingle |
RAMBUTAN COMPOSICION QUIMICA ETAPAS DE DESARROLLO DE LA PLANTA FRUTAS Sede Central Ortíz, A.J Cordero, O.L. El rambután (Nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación |
description |
The chemical composition of seed, flesh (aril) and peal of rambutan (Wephelium lappaceum) is reported for three different stages of maturity. Some morphological characteristics which differences it from Litchi chinensis are pointed out The preservation of the pael-less fruit canned in syrup is also reported. |
format |
Artículo |
author |
Ortíz, A.J Cordero, O.L. |
author_facet |
Ortíz, A.J Cordero, O.L. |
author_sort |
Ortíz, A.J |
title |
El rambután (Nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación |
title_short |
El rambután (Nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación |
title_full |
El rambután (Nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación |
title_fullStr |
El rambután (Nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación |
title_full_unstemmed |
El rambután (Nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación |
title_sort |
el rambután (nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación |
publisher |
Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA) |
publishDate |
2022 |
url |
https://repositorio.catie.ac.cr/handle/11554/11915 |
work_keys_str_mv |
AT ortizaj elrambutannepheliumlappaceumcomposicionquimicadelfrutoysuconservacion AT corderool elrambutannepheliumlappaceumcomposicionquimicadelfrutoysuconservacion AT ortizaj rambutannepheliumlappaceumthechemicalcompositionofthefruitanditspreservation AT corderool rambutannepheliumlappaceumthechemicalcompositionofthefruitanditspreservation |
_version_ |
1808117160550072320 |