El rambután (Nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación

The chemical composition of seed, flesh (aril) and peal of rambutan (Wephelium lappaceum) is reported for three different stages of maturity. Some morphological characteristics which differences it from Litchi chinensis are pointed out The preservation of the pael-less fruit canned in syrup is also...

Full description

Bibliographic Details
Main Authors: Ortíz, A.J, Cordero, O.L.
Format: Artículo
Language:Español
Published: Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA) 2022
Subjects:
Online Access:https://repositorio.catie.ac.cr/handle/11554/11915
id RepoCATIE11915
record_format dspace
spelling RepoCATIE119152022-08-27T16:59:04Z El rambután (Nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación Rambutan (Nephelium lappaceum); the chemical composition of the fruit and its preservation. Ortíz, A.J Cordero, O.L. RAMBUTAN COMPOSICION QUIMICA ETAPAS DE DESARROLLO DE LA PLANTA FRUTAS Sede Central The chemical composition of seed, flesh (aril) and peal of rambutan (Wephelium lappaceum) is reported for three different stages of maturity. Some morphological characteristics which differences it from Litchi chinensis are pointed out The preservation of the pael-less fruit canned in syrup is also reported. Se informa de la composición química de la semilla, la pulpa (arilo) y la cáscara del rambután (Wephelium lappaceum) en tres fases diferentes de maduración. Se señalan algunas características morfológicas que lo diferencian de Litchi chinensis. También se informa sobre la conservación de la fruta sin cáscara enlatada en almíbar. 2022-08-26T04:41:08Z 2022-08-26T04:41:08Z 1984-04 Artículo https://repositorio.catie.ac.cr/handle/11554/11915 openAccess es Turrialba; Vol. 34, no. 2 4 páginas application/pdf Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA)
institution Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanza
collection Repositorio CATIE
language Español
topic RAMBUTAN
COMPOSICION QUIMICA
ETAPAS DE DESARROLLO DE LA PLANTA
FRUTAS
Sede Central
spellingShingle RAMBUTAN
COMPOSICION QUIMICA
ETAPAS DE DESARROLLO DE LA PLANTA
FRUTAS
Sede Central
Ortíz, A.J
Cordero, O.L.
El rambután (Nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación
description The chemical composition of seed, flesh (aril) and peal of rambutan (Wephelium lappaceum) is reported for three different stages of maturity. Some morphological characteristics which differences it from Litchi chinensis are pointed out The preservation of the pael-less fruit canned in syrup is also reported.
format Artículo
author Ortíz, A.J
Cordero, O.L.
author_facet Ortíz, A.J
Cordero, O.L.
author_sort Ortíz, A.J
title El rambután (Nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación
title_short El rambután (Nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación
title_full El rambután (Nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación
title_fullStr El rambután (Nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación
title_full_unstemmed El rambután (Nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación
title_sort el rambután (nephelium lappaceum); composición química del fruto y su conservación
publisher Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA)
publishDate 2022
url https://repositorio.catie.ac.cr/handle/11554/11915
work_keys_str_mv AT ortizaj elrambutannepheliumlappaceumcomposicionquimicadelfrutoysuconservacion
AT corderool elrambutannepheliumlappaceumcomposicionquimicadelfrutoysuconservacion
AT ortizaj rambutannepheliumlappaceumthechemicalcompositionofthefruitanditspreservation
AT corderool rambutannepheliumlappaceumthechemicalcompositionofthefruitanditspreservation
_version_ 1808117160550072320