Comparación de tres sistemas de labranza en maíz

An experiment was conducted at the Montelindo form, of the Universidad de Caldas (Colombia) with an altitude of 1.050 m. Above sea level. The objetives of the experiment were: To analize and compare the behavior of corn (Zea mays) under three different tillage systems, and to determine the eff...

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Bibliographic Details
Main Authors: Guerrero J., Laureano, Restrepo H., Luis A.
Format: article
Language:Español
Published: Instituto Colombiano Agropecuario 2019
Subjects:
Online Access:http://hdl.handle.net/20.500.12324/35478
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spelling RepoAGROSAVIA354782022-04-07T19:18:50Z Comparación de tres sistemas de labranza en maíz Guerrero J., Laureano Restrepo H., Luis A. Preparación del suelo - F07 Maíz Cultivo Labranza Comportamiento Transitorios An experiment was conducted at the Montelindo form, of the Universidad de Caldas (Colombia) with an altitude of 1.050 m. Above sea level. The objetives of the experiment were: To analize and compare the behavior of corn (Zea mays) under three different tillage systems, and to determine the effect of them on some of the physical properties of the soil. The main results obtained show that the reduction in the number of tillage operations do not substantially affect neither the development of the crop nor its production. Some of the soil physical properties such an soil moisture content and the apparent specific gravity are more stable when the number of tillage operations is reduced. El presente trabajo Se realizó en la Granja Montelindo, propiedad de la Universidad de Caldas, a 1.050 m.s.n.m. Los objetivos del ensayo fueron: analizar y comparar el comportamiento del cultivo del maíz, bajo tres sistemas de labranza y determinar el comportamiento que sobre las propiedades físicas del suelo ejercen los diferentes sistemas de preparación del suelo. Los principales resultados obtenidos indican que la reducción en las labores de labranza no afectan, sustancialmente, el desarrollo del cultivo ni la producción. Algunas propiedades físicas del suelo como la retención de humedad y la densidad aparente son más estables cuando se reducen las labores de preparación del suelo. Maíz-Zea mays 2019-09-21T04:47:41Z 2019-09-21T04:47:41Z 1978 article Artículo científico http://purl.org/coar/resource_type/c_2df8fbb1 info:eu-repo/semantics/article https://purl.org/redcol/resource_type/ART http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 0018-8794 http://hdl.handle.net/20.500.12324/35478 2494 reponame:Biblioteca Digital Agropecuaria de Colombia repourl:https://repository.agrosavia.co instname:Corporación colombiana de investigación agropecuaria AGROSAVIA spa Revista ICA 13 2 369 377 Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ Acceso a texto completo info:eu-repo/semantics/openAccess application/pdf application/pdf Colombia Instituto Colombiano Agropecuario Bogotá (Colombia) Revista ICA; v. 13 (2); 1978
institution Corporación Colombiana de Investigación Agropecuaria
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topic Preparación del suelo - F07
Maíz
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Comportamiento
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Guerrero J., Laureano
Restrepo H., Luis A.
Comparación de tres sistemas de labranza en maíz
description An experiment was conducted at the Montelindo form, of the Universidad de Caldas (Colombia) with an altitude of 1.050 m. Above sea level. The objetives of the experiment were: To analize and compare the behavior of corn (Zea mays) under three different tillage systems, and to determine the effect of them on some of the physical properties of the soil. The main results obtained show that the reduction in the number of tillage operations do not substantially affect neither the development of the crop nor its production. Some of the soil physical properties such an soil moisture content and the apparent specific gravity are more stable when the number of tillage operations is reduced.
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