Quédate en casa! : resiliencia y bienestar : psicología aplicada en tiempos de pandemia - Sánchez Hernández, Óscar, (Manuales (Universitat Oberta de Catalunya). Psicología., 2020)
O estado de pandemia e corentena causado por COVID-19 está afectando negativamente á saúde mental global. No século XVI a poboación xa estaba confinada en caso de epidemia. Os autores deste libro propoñen ir máis alá e dar un paso máis para explicar o coñecemento científico actual para promover a prevención de problemas emocionais, promover o benestar e realizar detección e intervención precoz fronte ao encerro. Propoñen a promoción da resiliencia entendida como a capacidade das persoas e das organizacións para recuperarse despois dunha situación adversa ou traumática e adaptarse a ela de xeito positivo, co obxectivo de deixar aínda máis fortalecidos e transformados para mellor.