Påverkar hållbarhetsredovisning lönsamhet? - Berrek, Moa; Gomersson, Moa (2016)
På senare år har intresset för miljöfrågor ökat. Intressenters ökade krav har lett till att fler företag arbetar med miljöfrågor och sedan presenterar sitt miljöarbete i en hållbarhetsredovisning. Andelen företag som hållbarhetsredovisar har ökat och 2015 hållbarhetsredovisade 87 % av Sveriges 100 största företag. Ett lagförslag träder i kraft 1 juli 2016 som innebär att stora svenska företag måste hållbarhetsredovisa. En hållbarhetsredovisning kan däremot vara kostsam och skulle kunna strida mot aktiebolagens vinstmaximeringssyfte.