Skuggföredragande växter i trädgård - Ullerud, Catharina (SLU/Horticulture (until 121231), 2010)
Detta examensarbete innehåller en beskrivning av växter som under olika förhållanden trivs och kan växa i områden med delvis eller hel skugga. Beskrivningarna av växterna är översiktliga och ämnar inte informera läsaren grundligt om växten utan enbart om enklare fakta för att kunna planera sin trädgård. Jag har valt att inrikta mig på markförhållande beroende på klimatet (torr, fuktig och blöt mark) och markförhållande beroende på substratet (sand, lera, humus och torv) samt temperaturbundna växter. Därefter följer en slutsats där jag reflekterar över mitt arbete. ***********