Vad gör ett utomhusgym mer eller mindre lyckat? : attraktiva utomhusgym för alla stadens invånare - Lidman, Siri (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2016)
Den här uppsatsen handlar om utomhusgym och vilka som är de avgörande faktorerna för hur välbesökta de är. Hur kan platsens identitet och människans upplevelser av omgivningen påverka utformningen och gestaltningen? För att få besökare som återkommer frekvent är det viktigt att beakta tillgänglighet, trygghet och att det finns förståelse för platsens funktion. Träning som är gratis och lättillgänglig är något som borde intressera de flesta och i takt med att allt mer stillasittande livsstilar ökar vilket ger upphov till negativa hälsoeffekter. Efterfrågan på dessa platser som ger alla en möjlighet till fysisk aktivitet, oavsett tidigare erfarenheter av träning borde vara stora. Detta arbete handlar om hur utomhusgym i stadsmiljö kan projekteras utifrån flera olika aspekter så att det blir så attraktivt som möjligt och att olika målgrupper kan ta del av dem.