I arbetarens trädgård - Fogelmark, Pernilla (2016)
Mot bakgrund av att mycket lite trädgårdshistorisk forskning ägnats åt de lägre samhällsklassernas trädgårdar fokuserar den här studien på just det. Studien har genomförts genom bearbetning och analys av information hämtad ifrån litteratur, bild-, ritnings- och minnesarkiv samt intervjuer av sakkunniga och trädgårdsägare. En fallstudie av tre välbevarade trädgårdar i området Tivolivången på Höganäs Övre har genomförts för att analysera och dokumentera några av de sista exemplaren av gamla arbetarträdgårdar i Höganäs.