Linnégatan 25A : förslag på tidstypisk gestaltning av grönyta framför nyrenässanshus - Suneson, Matilda (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2015)
Syftet är att med hjälp av studier i trädgårdskonsten under 1800 – talet, finna en passande utformning av en entréträdgård till ett nyrenässanshus i Linköping. Studien grundas i att skapa en större inblick och förståelse i hur en trädgård under sekelskiftet kan ha varit utformad. I arbetet har jag studerat litteratur och ett fåtal gamla fotografier av platsen. Jag har även valt att studera vilka olika stilideal som var aktuella under 1800 – talets slut. Litteraturstudien har senare fungerat som ett underlag i vilken trädgårdsstil som är mest lämpad för trädgården. I gestaltningsarbetet har jag tagit fasta på några av trädgårdsstilens karaktäristiska inslag och samtidigt knutit an till samtiden och platsens historia.