Skissandet som del av designprocessen : en självreflekterande analys av vägen till ett konkret gestaltningsförslag - Kullin, Emma (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2015)
Bakgrunden till detta arbete är tankar som väckts hos mig under arbetet med olika designuppgifter under min utbildning på SLU Alnarp. Jag har funderat mycket kring skissandet och hur det på olika sätt kan hjälpa mig framåt i designprocessen. Designprocessen för med sig komplexa problem – problem som oftast inte har några givna lösningar. Att skissa är ett sätt att prova många olika alternativ, att inte genast fastna för en lösning utan att ha övervägt flera olika möjligheter.