Symptom och undersökningsfynd hos hundar med tecken på polyartrit - Engdahl, Karolina (2016)
Immunmedierad polyartrit är en typ av ledsjukdom som karaktäriseras av hälta och ledsmärta. Sjukdomen kan yttra sig på olika sätt. Vissa individer drabbas av akut systemisk sjukdom med feber och trötthet i kombination med kraftig, tydligt palperbar ledsvullnad och smärta. Andra individer uppvisar endast lindriga och mer kroniska tecken på sjukdom i form av beteendeförändringar och subtil hälta. Detta gör att diagnosen kan vara svårställd och sjukdomens incidens är troligen underskattad.