Studenters attityd till skog - Jansson, Carl; Johansson, Stina (SLU/Dept. of Forest Ecology and Management, 2015)
I denna studie undersöktes vad jägmästarstudenter och studenter ifrån Konstnärligt Campus i Umeå har för attityd till skog. Studien gjordes genom en enkätundersökning med en urvalsgrupp ifrån SLU och en ifrån Konstnärligt Campus. Studenterna delades in i två olika grupper för att kunna göra en jämförelse av svaren beroende på vilket universitet respondenten studerade vid. Resultaten visar att jägmästarstudenterna vistas oftare i skogen än vad studenterna ifrån Konstnärligt Campus gör och att skogsvistelsen är högre bland de som äger skog kontra de som inte äger skog. Andelen skogsägare är högre vid SLU än vad det är vid Konstnärligt Campus. Resultaten visade också att det finns en variation mellan studentgrupperna beroende på hur de använder skogen samt att det tänkta sambandet mellan önskad nytta och mest tilltalande skog inte finns.