Hur påverkas djurvälfärden av bete för mjölkkor inom ekologisk produktion och hur kan betesregeln utformas? - Vähäniitty, Jenny (2015)
Djurvälfärd brukar definieras på tre sätt; biologisk funktion, djurets upplevelse samt naturligt liv. Dessa omfattar hälsa och produktion, att främja positiva känslotillstånd och minimera negativa, samt om möjligheten att utföra naturliga beteenden.