Kvarlämnad hundavföring, en olägenhet både för parkarbetare och allmänheten : en undersökning om möjliga återgärder - Folkesson, Tobias (SLU/Landscape Management, Design, and Construction (until 121231), 2010)
Syftet med det här självständiga arbetet är att undersöka hur stort problem med kvarlämnad hundavföring i gräs är för en hygienisk grönyteskötsel. Samtidigt som målet är att undersöka hur parkarbetare upplever kvarlämnad hundavföring och hur ofta de råkar ut för det vid skötsel av gräsytor. Arbetet tar även upp vilka hälso och miljörisker det finns med hundavföring och varför en del hundägare väljer att inte plockar upp efter sina hundar. Samt vilka återgärder kommuner och organisationer kan tänkas använda sig av för att ändra hundägares beteende och minska mängden kvarlämnad hundavföring på allmän plats.