Landskapsarkitektur och hållbar design : förhållningssätt, tillämpning och värdering - Björkman Jones, Emma (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2014)
Hållbarhet är ett begrepp som varje landskapsarkitekt ofrånkomligen tvingas att förhålla sig till. Frågan för denna kandidatuppsats är på vilket sätt det görs. Målet är att undersöka landskapsarkitektens förhållande till och tillämpning av hållbarhet och hållbar design, för att på så sätt bidra till att lyfta en diskussion kring vilken roll landskapsarkitekten spelar inom arbetet för att skapa ett mer hållbart samhälle.