Kartläggning av typfordon för rundvirkestransport vid Holmen Skogs regioner - Andersson, Erik (SLU/Department of Forest Biomaterials and Technology (from 131204), 2014)
Transportkostanden står idag för stor del av den totala virkesanskaffningskostnaden. Planering och val av fordonsteknik påverkar detta. Holmen Skog är verksamma från Norsjö i norr till Vimmerby i söder, detta leder till stor variation i transportförutsättningar. Det har identifierats att det finns stora variationer i taravikt, vilket påverkar nyttolastförmågan.