En röd tråd genom skymningen - Wester, Mimmi (2014)
Syftet med uppsatsen är att undersöka temporär gestaltning på musikfestivaler med utgångspunkt i Peace & Love-festivalen. Vid tillfälliga evenemang är det viktigt att estetik och funktion går att förena, vilket landskapsarkitekter ständigt övas i. Genom en litteraturstudie och samtal med företrädare för Peace & Love-festivalen gjordes en undersökning. Litteraturen berörde musikfestivaler ur olika vinklar. Uppsatsen avgränsades till att främst beröra gestaltningen i mellanrummen mellan scener och större tält. Litteraturstudien och samtalen med företrädarna låg som grund för ett program. Utifrån programmet togs sedan en övergripande gestaltningsidé fram, som redovisades i form av en plan, skisser och förklarande text. I gestaltningsidén skapades ett klarrött stråk för att underlätta orienterbarheten. Punkter som kunde kännas otrygga belystes och mer aktivitet fördes in på området i form av sittskulpturer. Uppsatsens arbete visade att ett av de viktigaste syftena med temporär gestaltning på musikfestivaler är att ge platsen en identitet som överensstämmer med festivalens. En annan viktig funktion som identifierades var att den temporära gestaltningen ska inbjuda till aktivitet och social interaktion. Det upptäcktes att tillgänglighet är en aspekt som ofta kommer i skymundan. En möjlig orsak till detta är att friheten och den kaosartade strukturen uppskattas av besökarna.