Inhysningsrelaterade skador hos svenska hästar - en intervjustudie med hästägare - Leijonflycht, Carolina (2014)
Bakgrund: Hästar tillbringar större delen av sin tid i hage eller stall och här sker många skador, vilket är negativt för hästens välmående och välfärd. Det finns så vitt jag känner till ingen systematiserad forskning om inhysningsrelaterade skador i Sverige.