Nyttjande av CTI inom skogsnäringen - Andersson, Tommy; Gustafsson, Oscar (2014)
Detta arbete handlar om Central Tire Inflation, vilket är ett system för att under färd variera däcktryck. Arbetet syftar till att se vilka erfarenheter skogsnäringen i Sverige har av tekniken. Intervjuer med representanter från skogsorganisationer har genomförts. Resultatet av dessa har jämförts med körningar i Roadex stress-test, vilket är en teoretisk modell för att få fram ett underlag om effekter samt erfarenheter av tekniken. Resultatet som framkommit visar på att skogsnäringen är väl medvetna och positivt inställda till tekniken samt att denna används för att öka tillgängligheten i skogen under förfallsperioder. Det finns skillnader i hur organisationer nyttjar tekniken, från att bygga CTI-anpassade vägar till att i dagsläget inte praktiskt nyttja tekniken.