Läroprocesser i nätverksstyrning : vägen till hållbar utveckling? - Bolin, Maria; Laurin, Niklas (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2013)
Idag finns en allt större önskan om att samhällsutvecklingen ska präglas av ständigt höjda krav på hållbarhet. Samtidigt drivs denna utveckling i allt större utsträckning i projektform, där ett projekt är separerat från det andra. Förhållandet dessa två aspekter emellan skapar en fragmenterad syn på utveckling och nya tankar att försöka förena dem blir allt tydligare. Det är ur detta som tanken kring nätverksstyrning som ny styrform har uppstått.