Lantbrukets kapitalanskaffning : lånefinansiera eller avverka skog i förtid? - Andersson, Linus; Säfström, Martin (SLU/Dept. of Economics, 2013)
Investeringar krävs för att lantbruksföretagaren ska ha en möjlighet att följa utvecklingen och möjliggöra effektiviseringar i det dagliga arbetet på gården. För investeringar krävs kapital och ofta är lantbrukets investeringar kapitalkrävande. Det är maskiner och byggnader som behöver bytas ut, vilket kan slå hårt på den redan pressade ekonomin.