Gräsarmering på villagator : möjligheter och begränsningar - Stenberg, Sofia (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2013)
Idag sker det förtätningar i den urbana miljön vilket bidrar till en ökad andel hårdgjorda ytor inom dessa områden. Det är även ett växande fenomen inom villaområden att anlägga hårdgjorda ytor med ogenomsläppliga fogar på tomtens framsida. Vart tar det avrinnande dagvattnet från de hårdgjorda ytorna vägen och blir det några negativa följder av detta?