Lokalt omhändertagande av dagvatten i vägmiljö - Rehn, Josefine (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2013)
Dagens förtätning av städer och tätorter, samt den ökande exploateringen leder till en ökad ytavrinning och en minskad naturlig infiltration av dagvatten. För att få bort vattnet så fort som möjligt transporteras det bort genom ledningar direkt ut till recipienter utan att renas. Dagvatten och främst vägdagvatten är ofta mycket förorenat och kan orsaka stor skada i naturen, både på flora och fauna.