Svensk utsädeproduktion : en kvalitativ intervjustudie om beredning av vete och korn - Bramstorp, Johan (SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101), 2013)
I denna kvalitativa intervjustudie tittar jag närmare på hur anläggningarna fungerar och vilka olikheter som finns hos Sveriges utsädesproducenter. Efter att så många anläggningar som möjligt hittats och intervjuats, så jämfördes detta antal anläggningar med en lista hos Jordbruksverket. Undersökningen visade sig vara gjord på 15 av 22 anläggningar som producerar certifierat utsäde i Sverige. Dessa 15 anläggningar var jämnt spridna över landet och av varierande storlek. Resultatet av studien visar att min undersökning representerar stora delar av Sveriges utsädesproducenter. Den kvalitativa intervjun utfördes som en öppen diskussion men med frågor kring flöde, produktion och specifika maskiner som riktlinjer.