Naturunderstödd rehabilitering och vardagens aktiviteter - Gudmundsson, Marie (2013)
Ecotherapy, Nature Based Rehabilitation eller Naturunderstödd Rehabilitering är olika begrepp för liknande verksamheter. I grunden ligger en holistisk och mångfacetterad dimension som syftar till att uppnå ett upplevelsebaserat lärande genom aktiviteter i ett ömsesidigt samspel med naturen. Aktiviteterna erbjuds på särskilt utvalda platser av professionell personal. Genom reflektion individuellt och i grupp kan erfarenheterna överföras till deltagarnas vardag. I processen ses naturen som en co-terapeut och som en katalysator som kan underlätta en individuell förändringsprocess. Det finns idag inte mycket forskat kring resultat av naturunderstödd rehabilitering. Målet med den här studien har varit att undersöka hur deltagarnas vardagliga aktiviteter förändras efter deltagande i naturunderstödd rehabilitering.