Utvärdering av ljusmikroskopisk undersökning av vagina och livmoder som metod för att bedöma lodjurshonans brunstcykelstadium - Holm, Daniel (SLU/Dept. of Clinical Sciences (until 231231), 2013)
Detta arbete är en del av den forskning som bedrivs inom Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) för att öka kunskapen om den svenska lodjursstammen. Det övergripande projektet, varav detta projekt är en del, syftar till att studera könsfunktionerna hos svenska lodjur. Ett mål inom det övergripande projektet är att öka kunskapen om lodjurets reproduktionsfysiologi.