En fredad plats : om kyrkogårdens och begravningsplatsens roll nu och i framtiden - Bolin, Ylva (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2013)
Idag pågår på många ställen i landet en bortbyggnad av grönområden i städer och tätorter, samtidigt som behovet av gröna urbana miljöer växer. Dock finns det fredade ytor i våra städer – kyrkogårdarna och begravningsplatserna. Målet med det här arbetet är att, med avstamp i historien, ta reda på vilken roll dessa fredade ytor skulle kunna ta i våra framtida samhällen.