Försök med amsuggor i svenska besättningar : ett mindre fältförsök - Nilsson, Anna; Larsson, Lina (SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101), 2013)
I Sverige ökar antalet levande födda smågrisar, vilket har lett till en ökad smågrisdödlighet. 80 % av de smågrisar som försvinner fram till avvänjning dör under de första 2-3 levnadsdygnen. I Danmark arbetar man mycket med amsuggor i samband med grisningen för att minska smågrisdödligheten och har bedrivit forskning i många år.