Xylitolförgiftning hos hund - William, Caroline (SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health (until 231231), 2013)
Syftet med den här litteraturstudien är att sammanställa den kunskap man idag har om xylitolförgiftning hos hund. Studien begränsar sig till hur hundar kan exponeras för xylitol, hur upptaget av xylitol går till, vilka toxiska effekter och symtom som erhålls vid förgiftning samt differentialdiagnoser och behandling.