Botaniska trädgårdar : en källa till inspiration och kunskap för träd i urban miljö? - Claesson, Monica; Simicic, Mariana (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2013)
Att arbeta med levande material i urban miljö blir alltmer till en utmaning för den gröna sektorn. Ett antal faktorer bidrar till att våra stadsträd för en tynande tillvaro eller dör i förtid. För att behålla våra städer gröna behöver vi dels en större mångfald av träd men även uppslag på nya och bättre anpassade arter. Syftet med detta arbete är att undersöka hur botaniska trädgårdar kan fungera som en källa till kunskap och erfarenhet för att utveckla trädanvändningen i urbana miljöer.