Att kommunicera landskapsarkitektur - om problematiken med bilden som kommunikationsmedel - Eckersten, Clara (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2013)
Landskapsarkitekturen kommuniceras idag i de flesta fall med hjälp av bilder. Bilden är ett oexakt kommunikationsmedel då den tolkas utifrån personliga erfarenheter. Detta innebär att kommunikationen av landskapsarkitektur är uppbyggd av personliga tolkningar.