Kommunikation och motivation i skogsentreprenad : eventuell påverkan på lönsamheten - Johansson, Jonas; Levin, Staffan (SLU/Dept. of Forest Products, 2013)
Skogsentreprenörsbranschen beskrivs ofta som olönsam och med dålig arbetsmiljö. Den har ett starkt fokus på kostnadsreduktion, produktivitet och teknisk utveckling. Det finns studier som identifierar var det finns brister och vad som kan göras för att öka lönsamheten. Företagsekonomiska kunskaper och ekonomisk uppföljning är ofta något som kan utvecklas. Företagens verksamhet är starkt beroende av dess anställda och deras prestationer. Denna rapport syftar till att beskriva de anställdas motivation och företagens kommunikationsproceser, samt undersöka om dessa kan påverka lönsamheten.