Växter för miljöer där barn leker : en analys med utgångspunkt från Halmstad kommun - Axelsson, Patrik (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2013)
Det har gjorts flertalet studier som bekräftat vegetationens betydelse i leksammanhang, men det finns ett behov av vidare studier i enskilda växtval. Denna studie har gjort ett första försök i att bedöma vedartade växters lämplighet för leksammanhang utifrån (A) risk, (B) slittålighet och (C) lek. Studien har gjorts utifrån vegetation i direkt anslutning till ett antal lekplatser i Halmstad kommun.