Storkärnan i Löddeköpinge : utveckling av bostadsnära natur för ökad användning och stärkt identitet - Eriksson, Karin (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2013)
Utgångspunkten för detta arbete är ett område i det trafikseparerade grönområdet Storkärnan som ligger mitt i samhället Löddeköpinge, Skåne län. Platsen känns tom och variationslös och består till stora delar av öppna gräsytor. Runtomkring finns villabebyggelse som till övervägande del uppförts under miljonprogrammet.