Fenolers inverkan på vinkvalitet : en litteraturstudie för kartläggning av fenoler och faktorer som kan inverka på fenolkoncentrationen - Persson, Anna (SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101), 2013)
Detta kandidatarbete är en litteraturstudie om fenoler i vindruvor. Fenoler är en stor grupp kemiska ämnen som i sin närvaro eller frånvaro inverkar på vinets slutliga kvalitet i form av färg, arom, bitterhet och strävhet. Detta arbete kommer att ta upp fenolers kemiska indelning, vilken roll de har i druvor, deras inverkan på vinets kvalitet, olika miljöförhållanden som påverkar koncentrationen samt ta upp hur vinframställningsprocessen inverkar på fenolhalten.