Betalningsplaner vid virkesköp : förutsättningar, möjligheter och risker - Hedlund Johansson, Lars (SLU/Dept. of Forest Products, 2012)
För att den svenska skogsindustrin även fortsättningsvis skall kunna bidra positivt till den svenska ekonomin så är virkesförsörjning till industrierna kritisk. Den svenska skogen ägs till 50 procent av privata skogsägare (Skogsstyrelsen, 2012). Detta ger dessa en viktig roll i den svenska virkesförsörjningen då privata skogsägare utgör en stor del av marknadens virkesutbud.