Stress vid hållning och hantering av akvatiska sköldpaddor - Alling, Ulf (SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health (until 231231), 2012)
Vid hållning av sköldpaddor tillgodoses sällan alla deras behov, dels då reptiler tenderar att betraktas som enkla och stoiska varelser och dels för att kunskapen om beteenden och behoven att uttrycka dessa är långt ifrån fullständig.