Elakartad lungsjuka hos nötkreatur : sjukdomen och problematik kring dess kontroll i Afrika söder om Sahara - Lodin, Madeleine (SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health (until 231231), 2012)
Elakartad lungsjuka hos nötkreatur (Contagious bovine pleuropneumonia, CBPP) är en bakterieorsakad pleuropneumoni som orsakar stora ekonomiska och sociala problem i stora delar av Afrika. Ingen annanstans i världen spelar den så stor roll som i de torra områdena söder om Sahara där den orsakar epidemier och är endemisk.