Livsmedelsproducenternas uppfattning om livsmedelstillsynen i Håbo kommun - Gimdalen, Ann-Sofie (SLU/Dept. of Microbiology, 2012)
Idag bedriver alla kommuner i Sverige kontroll av livsmedel för att skydda konsumenter från att bli sjuka av mat. Livsmedelskontrollen genomförs av en livsmedelsinspektör som har lagen som stöd. Många verksamhetsutövare vill inte sätta sig emot myndigheten och det kan då bli svårt för kommunerna att veta hur de blir uppfattade under inspektionen.