Entreprenöriella lantbruksföretag i skånska Provence : fallstudie av tre företag i östra Skåne - Bertilsson, Hanna; Johnsson, Katarina (SLU/Dept. of Economics, 2012)
Svenska konsumenter efterfrågar allt mer mat med fler mervärden som exempelvis svenska närproducerade produkter. Konkurrensen på matmarknaden är stor, vilket innebär att många lantbrukare väljer mellan att satsa på stordriftsfördelar med låga kostnader eller att diversifiera produktionen och därmed kunna sälja produkter till ett högre pris.