Markedsanalyse av skogforsikring i Sverige og Finland - Munthe-Kaas, Ove Staubo (2012)
Skogforsikring har fått økt oppmerksomhet de siste årene fordi store skadehendelser i skog har oppstått stadig hyppigere. Denne endringen i hyppigheten har man merket spesielt godt i det svenske skogbruket. Stormene Gudrun i 2005 og Per i 2007, har til sammen stått for skader for flere milliarder kroner og mellom 85 – 100 millioner m3 tømmer. Finland har også merket en økning i skadefrekvensen med større innslag av sommerstormer.