Afrikansk svinpest : förebyggande åtgärder och kontroll ur ett EU-perspektiv - Nohrborg, Sandra (SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health (until 231231), 2012)
Afrikansk svinpest (ASF) är en hemorrhagisk sjukdom orsakad av ett virus tillhörande familjen Asfarviridae genus Asfivirus. Sjukdomen kan drabba både tamgrisar och vildsvin och smittar via indirekt eller direkt kontakt mellan smittade djur men även via vektorer.