Kväveeffekt av organiskt bundet kväve i rötrest från biogasanläggning - Bengtsson, Fredrik (SLU/Horticulture (until 121231), 2007)
Idag diskuteras mycket hur vi ska lösa energiförsörjningen eftersom det är ett hot mot vårt klimat. Diskussionen pågår världen över men om vi håller oss till Sverige så finns det ett behov av nya energikällor framförallt nu när nedläggning av våra kärnkraftverk är på gång. En av dessa nya energikällor är då biogas som kommer att öka i framtiden.