Lokaldemokrati genom urban odling : en outnyttjad resurs för stadsplaneringen? - Olsson, Erik Peder (SLU/Dept. of Urban and Rural Development, 2011)
En ännu förbisedd och relativt oetablerad aktör i Sveriges offentliga rum är de urbana odlingsinitiativen. Den av stadsinvånarna initierade odlingen utforskar hållbara handlingsmönster, och skapar en plattform där medborgaren tillåts samla sina kunskaper och åsikter om det offentliga rummet. Genom att undersöka hur dessa odlingsgrupper samarbetar med kommunen, vill jag utreda hur detta samarbete kan utvecklas till en lokal demokrati.