Merger of equals, fallet Arla Foods - Bergh, Arne; Svensson, Therese (SLU/Dept. of Economics, 2011)
Vid millennieskiftet stod det klart att två av Europas största mejeriföretag skulle fusioneras ihop till ett företaget. Svenska koncernen Arla och den danska MD Foods gick ihop i en så kallad merger of equals vilket innebär att fusionen äger rum mellan likvärdiga parter.