Skogens konung bakom galler : vilka beteenderelaterade problem upplever djurhållarna? - Thunberg, Sara (SLU/Dept. of Animal Environment and Health (until 231231), 2011)

(untitled)
Älgar (Alces alces ssp) hålls i hägn på flera ställen runt om i Sverige. För att ta reda på hur älgar hålls i hägn skickades en webbaserad enkät ut till 20 ansvariga för älghägn i Sverige. Enkäten innehöll frågor om bland annat hägnstorlek, populationens storlek, upplevda problem med aggression och andra problembeteenden. För att få en djupare förståelse för älgens beteende gjordes även en litteraturstudie.