Äldre hästars näringsbehov : en fältstudie av utfodring på ridskola - Johansson, Ida; Wettberg, Charlotte (SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry (until 231231), 2011)
REFERAT På en ridskola finns hästar i varierande åldrar. För personalen är de äldre och rutinerade hästarna en stor trygghet, eftersom de kan sitt arbete utan och innan. Denna trygghet är ovärderlig och på så vis har den äldre hästen en viktig roll på ridskolan. Omvårdnaden och däribland utfodringen av den äldre hästen är därför mycket viktigt för att hålla hästarna i gott skick.